Украина је што се тиче ЕУ интеграција „испаљена“ и то је свима јасно још од како је немачки шеф дипломатије Франк-Валтер Штајнмајер рекао да је питање чланства Украине у ЕУ и НАТО питање за неке будуће генерације.

Жалосно је то што је цео рат почео управо због тога што су Украинци умислили да ће им неко отети ЕУ, а још жалосније је то што су Немачка и цела ЕУ те исте Украинце убеђивали да је свргавање Јануковича питање живота и смрти, те да „морају одбранити ЕУ“ свим средствима. Украинци су направили крвави Евромајдан и улетели у рат, а онда открили да од ЕУ нема ништа.

download (3)

Најновија кукумавка украинског посланика Јурија Лученка, из „Блока Петра Порошенка“ у Бриселу је дно дна.
Наиме, он је молио Холанђане да ратификују Споразум о асоцијацији и придруживању са Украином речима: „Ми смо једна крв!“

Чак 75% Холанђана, према последњим истраживањима, је против приступања Украине Европској Унији, пише украјински Кореспондент.

„Шта ми хоћемо од Европе? Ми смо спремни да проливамо крв за слободу Украине и Европе и све што желимо од вас је да нам кажете: ‘Ми смо једна крв!’. То је све што молимо све Холанђане и Европљане. Ми смо на првој линији фронта. Ми вас то молимо у знак солидарности са погинулим украинским официрима и десет хиљада погинулих Украинаца“, каже Лученко.

С друге стране, Штајнмајер је још једном критиковао Кијев, означавајући их као главног кривца и препреку за постизање решења у Донбасу.

„Хаос у Кијеву је највећа препрека за постизање решења у Донбасу“, каже немачки шеф дипломатије Штајнмајер.

Штајнмајер је најавио активније деловање Берлина у циљу решавања ситуације у Донбасу, а очигледно је да је Немачкој дозлогрдио „евромајдан“ и цела украинска прича.

Ката

Тагови: ;