Споразум о посебним дипломатским привилегиjама Руско-српског хуманитарног центра у Нишу наjвероватниjе неће бити потписан током посете руског премиjера Дмитриjа Mедведева Србиjи. Kако наводе медији позиваjући се на изворе у круговима блиским власти, потписивање споразума ће бити одложено због предизборне кампање.

 

srb-nis-glavna

 

Према најновијим сазнањима актуелни режим одложиће потписивање Споразума о посебним дипломатским привилегијама Руско-српског хуманитарног центра у Нишу ради “обавеза око предизборне кампање”, изјавили су тим поводом у Српском Сабору Заветници.

 

Оваквом неодговорном политиком Србија поново пропушта јединствену прилику да ојача свој геополитички положај, обезбеди својим грађанима адекватну заштиту и докаже поштовање политике војне неутралности.

 

Српски сабор Заветници најоштрије осуђује овакав потез режима који је крајње бесмислен и представља још један у низу доказа да српском спољном и војно-безбедносном политиком не руководи Београд, већ НАТО центри Брисел и Вашингтон!

 

Више него очигледно је да је одлуци о поновном одлагању потписивања Споразума са Русијом претходила снажна дипломатска акција западних НАТО структура моћи које у страху од већинске воље грађана Србије и ширења руског утицаја у овом делу Балкана чине све да нашу државу  претворе у обичну окупациону зону Пентагона, а њене природне и привредне ресурсе ставе у службу својих освајачких ратних похода ка Истоку.

 

Напомињемо да је са војно-безбедносне тачке гледишта пружање адекватних повластица и привилегија особљу руског хуманитарног центра у Нишу од вишеструког значаја за очување територијалног интегритета српске државе и њене шире геостратешке стабилности.

 

Заветници захтевају да се Руском центру обезбеди посебан статус и свеобухватно ојача војно-безбедносна сарадња са Руском Федерацијом у оквирима смерница из Резолуције Народне Скупштине о војној неутралности. У то име упозоравамо државни врх Републике Србије да престане са игнорисањем воље више од 80% грађана Србије који се противе чланству наше државе у НАТО пакту и у што краћем року усвоји и спроведе Споразум о посебним дипломатским привилегијама Руско-српског хуманитарног центра у Нишу!

 

Српски сабор Заветници

Тагови: ; ; ; ;