Француска хуманитарна организација «Солидарност за Косово», коју је основао француски активиста Арно Гујон, реновирала је ове зиме 12 основних школа и вртића на Косову и Метохији. Укупна вредност инвестиција прелази 225.000 евра.

Арно Гујон

Прикупљена средства била су намењена за адаптацију кровова, замену столарије и подова, увођење централног грејања, изградњу санитарног блока и проширење учионица, наводи се у саопштењу «Солидарности за Косово».

Оснивач организације Арно Гујон каже да су уз донације за поправке школа, као извођачи радова били ангажовани радници из енклава којима је тако омогућено да зараде новац својим радом.

 

«У септембру смо обилазили школе широм Косова и одабрали оне које су биле у најлошијем стању, често без основних услова за учење. Урадили смо темељне радове и данас, после толико година, ове школе имају коначно све неопходно за образовање малишана», рекао је Гујон.

 

У сарадњи са Епархијом рашко-призренском, која је пратила одвијање радова, реновирање је почело у септембру и завршено је крајем фебруара.

 

 

(РТС)

Тагови: ; ; ;