Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

17:07

 

Данас током напада на Трудовски рејон један пројектил погодио је кућу. Том приликом нико није страдао јер су укућани већ били напољу.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су током протекла 24 сата 186 пута нападале територију ДНР. Они су нападали подручје аеродрома, Волво центар, Жабуњку, Петровски и Трудовски рејон Доњецка. Том приликом рањено је троје људи, 2 војна лица и једна жена.

 

Украјина наставља са чишћењем нелојалног становништва у зони разграничења. Тако у насељу Новолуганское СБУ ноћу одводи становништво на саслушање најчешће без топле гардеробе.

 

Украјинске снаге извршиле су међусобни обстрел у околини Коминтернова на мариупољском правца.

 

У околини Первомајска евидентирани су и први случајеви самоповређивања грузијских војника који служе по уговору у украјинској војсци. Они ово раде са циљем добијања новчане накнаде, и демобилизацијом, због неподношљивих услова ратовања, посебно након међусобних сукоба регуларних војних јединица и нацистичких батаљона.

 

Према саопштењу локалног становништва јуче је у Горловки примећена диверзантско терористичка група . Они су виђени у непосредној близини аутобуске станице и успели су да се сакрију. Највећа опасност од диверзаната састоји се у постављању мина по путевима. Војска ДНР је у последњих неколико дана више пута евидентирала присуство диверзантско-терористичких јединица.

 

 

 

12:10

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР у близини Лисичанска и Золотог евидентиране су заставе такозваног Кримско-татарског меџлиса. То говори да се у подручју такозване «Антитерористичке операције» налази и јединица састављена од кримских Татара. Њихово присуство је доказ да Кијев не жели решење сукоба мирним путем, него жели наставак сукоба и за то им је потребна између осталих и ова терористичка јединица.

 

На 1.5 километара од Светлодарска лоциран је и стални артиљеријски положај укројединица.

 

Током ноћашње пуцњаве код Маринке рањена су два војника ДНР. Они су хоспитализовани а информације о самом нападу се још увек утврђују.

 

Украјинске снаге су током ноћи гранатирале подручје аеродрома, Волво центар, Старомихајловку, Петровски и Трудовски рејон Доњецка. Током напада на Петровски рејон рањена је тридесетогодишња жена која је одмах хоспитализовала.