Српском народу НАТО је асоцијација на хиљаде људских жртава, страдања, понижење националног достојанства и материјалне губитке које је тај народ недавно претрпео, а који су изазвани дејствима Северноатлантске алијансе.

 

жељезњак

Према подацима социолошких истраживања, свако зближавање са НАТО је болно за 80 одсто Срба, и због тога захтев да се цео народ изјасни на референдуму у потпуности одговара очекивањима већине грађана земље, настројених против НАТО. Референдум је најслободнији и најдемократичнији облик изражавања народне воље. Због тога ми са народом Србије делимо став о значају спровођења тог плебисцита.

 

Треба поздравити напоре иницијатора референдума и свих оних снага које подржавају ту иницијативу. Обраћамо се политичким партнерима странке «Јединствене Русије», колегама из владајуће СНС и другим политичким странкама, фракцијама и посланицима Народне скупштине Србије са апелом да усвоје одговарајуће нормативне акте који обезбеђују одржавање референдума усмереног на учвршћивање политике војне неутралности коју Србија спроводи.

 

 

Такође сам уверен да ће, када је реч о руско-српским односима, тај догађај отворити нову страницу у историји сарадње наших братских земаља и народа. Ми смо са руске стране спремни да пружимо подршку предстојећем референдуму у Србији на међупарламентарном и међустраначком нивоу, као и у сфери друштвено-информационе сарадње.

 

 

 

(in4s.net)

Тагови: ; ;