«Неспособност турског председника Реџепа Тајипа Ердогана да коректно изрази своје мисли, као и његова жеља да стално подбада Русију, доводе га у непријатан положај», пишу турски медији.

«Ердоган се стално брука»

566572_1103669267_f

«Својим специфичним виђењем дипломатије, Ердоган показује да му је много важније мишљење бирача од људских живота», пише турски лист «Биргун», а преносе руски портали.

«Ердоган демонстративно мења устаљене тенденције и норме дипломатије и не примећује проблеме због своје нетактичности. Због тога га бирачи обожавају. А њега само они интересују. Али, без обзира на све, он се стално брука», наводи се у анализи овог турског листа.

«Шеф турске државе је своју дипломатску нетактичност показао и изјавом поводом инцидента са руским бомбардером Су-24. Својом реченицом да је «Русија због два пилота изгубила Турску», Ердоган је несвесно истакао огромни значај пилота за Москву и показао колико он не цени своје људе . Председник Турске се искрено надао да је за Русију важније пријатељство са њим од људских живота», критикује «Биргун» Председника своје земље, а преносе руски медији.

Ката

Тагови: