Вучић: Неће бити референдума о уласку Србије у НАТО

Премијер Александар Вучић изјавио је вечерас да никаквог референдума о НАТО-у неће бити, јер Србија није ни изразила жељу да приступи тој војној алијанси.

Vučić

 

„Србија неће у НАТО, већ да хоће да буде војно неутрална“, истакао је Вучић за РТС.

 

За споразум који је недавно ратификован у републичком парламенту каже да није споран, да је реч о техничком споразуму, који је потписан 2006. године, а који су потписали „велики родољуби који би да баце Србију у прошлост и који данас соле памет“.

 

„Нисмо ништа лоше урадили, радили смо најбоље за нашу земљу. Међутим, кренула је хистерична кампања која треба Србију да подели, којој ћу да се супротставим“, истакао је.

 

„Наша политика је – ми волимо Србију, поштујемо САД и Русију, идемо у ЕУ, али волимо Србију изнад свега“, истакао је Вучић.

 

Он је поручио да неће дозволити да се на такав начин говори о Србији, јер Србија не иде ни на ову, ни на ону страну.

 

Каже и да уместо да причамо о послу, радним местима, о томе како ћемо да решавамо проблеме, треба да причамо о нечему што не постоји, што је измишљено питање.

 

„Доста је Србија живела у небесима, треба да живи на земљи, чврсто, тврдо и да гледа у будућност. Они који хоће Србију да воде у небеса, доста су је водили“, рекао је Вучић.

 

Нагласио је да Србија мора остати на европском путу.

 

„Важно нам је да уведемо правила ЕУ, не само приступање. Важно је да будемо на европском путу због инвеститора. Они који говоре да нам није потребан тај пут, неодговорни су. Не знам који су то други планови нити алтернативе. Упркос добром односу са Русијом, нисам спреман да жртвујем европски пут Србије“, поручио је српски премијер.

Спутњик