Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:48

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је током протекла 24 сата 157 пута прекршила режим примирја. Најинтензивније је нападано подручје аеродрома доњецк, Волво центра, Жабичева, Петровског и Трудовског рејона Доњецка.

 

17:47

 

Цело поподне гранатира се насеље Спартак. Као резултат напада оштећене су 3 куће и уништена је једна гаража.

 

15:43

 

Око 13:00 укрофашисти су напали Спартак. Евидентиран је пад пројектила на једну кућу, али на срећу нико није повређен. Осим Спартака чули су се пуцњи и у Маринки, Петровском и Трудовском рејону Доњецка, као и Абакумову.

 

12:10

 

Јутрос око 08:02 чула се пуцњава аутоматског оружја у Абакумову. Такође чуле су се експлозије и у Докучевску а из правца Пескија нападнута је и Старомихајловка.

 

Укронацисти су током јутрошњег напада на Старомихајловку оштетили једну кућу. А у Петровском рејону и Александровки оштећене су и две трафостанице.

 

Подручје Старомихајловке нападнуто је синоћ и из правца Красногорловке.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР укроокупанти су током протекле ноћи 6 пута напали терирорију ЛНР. Прво су напали Красни Лиман, а недуго после и Логвиново и Калиновку. Жртава и разарања нема.

 

Током ноћи украјински нацисти су нападали и Путиловку и Трудовское.