Гјулчехра Бобокулова, дадиља из Узбекистана која је пре неколико дана у Москви убила четверогодишњу девојчицу и одсекла јој главу, рекла је да је убила малу Анастастију из освете због руских напада у Сирији.

 

arest700

 

Гјулчехра је на питање судије зашто је то учинила одговорила: «Тако ми је наредио Алах». Каже да је све ово одмазда због муслимана који страдају у нападима руских авиона које је одобрио председник Русије Владимир Путин.

 

„Светим се онима који проливају крв. Путин је пролио крв, авиони спроводе бомбардовање. Зашто муслимани гину? Они, такође, желе да живе“, рекла је она, а преноси „Ројтерс“.

 

Међутим руска авијација није нанела ни један удар по цивиљним циљевима, тврде у Москви. А 27. фебруара у Сирији је ступио на снагу прекид ватре. Из тог примирја су изузети џихадисти из Исламске државе и сиријсклог огранка Ал Каиде.

 

Претходно, на салушању у полицији Бобокулова је тврдила да је чула гласове у глави који су јој наредили да убије девојчицу. Медији су писали да Бобокулова пати од шизофреније, и да се 15 година лечила од те болести.

 

Током јучерашњег дана појавиле су и информације да су у њеном телефону пронеђени бројеве двојице мушкараца за које се сумња да су међународни екстремисти.

 

Гјуљчехра Бобохулова (38), пореклом из Узбекистана појавила се у понедељак са одсеченом главом детета у рукама код московске станице метроа «Октобарско поље».  Пре него што је ухапшена на излазу, Бобокулова је извадила главу детета и почела да виче како ју је убила, уз повике «Алаху акбар» и «Ја сам терориста».

Тагови: ; ; ; ;