Посланик из блока Петра Порошенка Вадим Денисенко је сигуран да ће референдум у Холандији Украина да изгуби јер Европа не жели да одобри Украини безвизни режим.

«На овом референдуму ће Украина да изгуби. Шансе да победимо су скоро никакве. Можете говорити о антиимигрантском лобију који је победио у ЕУ као о идеји неколицине политичара. Али, ЕУ у ствари не желе да одобри Украини безвизни режим. Зашто би Европљани давали безвизни режим земљи која је у рату са Русијом? При том, нико не наслућује последице тог рата», написао је Вадим на друштвеној мрежи.

ukraine

Денисенко је сигуран да се Европљани плаше украинских избеглица, баш као што сада страхују од таласа миграната са Блиског истока.

«На жалост, живимо у илузији да живимо у идеалном свету где ће добри Европљани или Американци да нам помогну да изађемо из кризе. Ми им у ствари служимо као колонија. И то као колонија која не уме да подигне главу и која чини све што они кажу. Колонија која је дужна да достави храну, да се мало бори против корупције и да обезбеди суседним земљама јефтину радну снагу. Ако је потребно, Украина ће послужити и као војни тампон према Русији», написао је посланик.

Денисенко је касније избрисао пост са странице, али ју је неко снимио, сачувао и поделио по мрежи.

Ката

Тагови: ; ; ;