На магистралном путу Косовска Митровица — Приштина, код Вучитрна, двојица младића аутомобилом су јурила возило у којем су биле три службенице Народног позоришта Приштина.

pozorištekosovoimetohija

Инцидент се, како је јавио Радио КиМ из Чаглавице, догодио око 11 сати када су Иванка Симић, Тамара Томановић и Оливера Шћепановић аутомобилом са регистарским таблицама Врњачке Бање кренуле на посао у Грачаницу.

 

Према речима Симићеве, организаторке у Народном позоришту Приштина, која је возила аутомобил, двојица непознатих младића у аутомобилу косовских регистарских ознака почела су да их прате, а потом су кренули са провокацијама примицањем уз задњи део возила и претицањем, да би на крају покушали да их својим возилом изгурају са пута.

 

«Руке су ми се знојиле и само сам гледала како да своје колегинице и себе извучем из ове ситуације и да некако стигнемо до Приштине. Ја возим аутомобил са регистарским ознакама Врњачке Бање. Не знам како ћу вечерас када будем завршила са послом да се вратим кући. Ово је стварно велики проблем», истакла је Симићева.

 

Након овог инцидента, у близини Приштине поновила се слична сцена само са другим аутомобилом у којем су била четворица младића.

 

По доласку у Грачаницу, заменик директора Народног позоришта Приштина Предраг Радоњић са Симићевом је отишао да пријаве случај у станицу Косовске полиције у Грачаници, али су полицајци то одбили да учине упућујући их да се врате у Вучитрн и тамо пријаве случај.

 

Када их је Радоњић упитао да ли је нормално да видно узнемирене девојке шаљу назад у Вучитрн, они су му наредили да напусти станицу, а Симићеву задржали у чекаоници док позову тужиоца који би испитао има ли основа да прихвати пријаву.

 

Ипак, полиција је узела изјаву од Симићеве.

 

Поједини радници позоришта свакодневно путују на релацији Косовска Митровица — Грачаница. Глумица Тамара Томановић каже да их је данашњи инцидент узнемирио и да ће се одразити на њихов рад.

 

«Уплашена сам. Биле смо у паници, јер оно што смо нас три доживеле може да се деси сваком. Већ две године путујем из Косовске Митровице до Грачанице и никада ми се није десио овакав инцидент. Сада сам уплашена и не знам шта ћемо даље», навела је Томановићева.

 

 

 

(РТС)

Тагови: ; ; ; ;