Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:15

 

По саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 390 пута напале територију ДНР. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска. Они су нападали доњецки аеродром, Зајцево, Петровски и Стаљински рејон Доњецка, Докучевск. Током напада повређен је један војник ДНР.

 

 

16:18

 

Чују се повремено пуцњи у Красногорловки и Маринки.

 

Синоћ је током напада на била оштећена Доњецка филтерска станица.

 

Данас су представници мисије ОЕБС и Министарства одбране ДНР боравили у Зајцеву и на лицу места се сусрели са украјинским нападом. Они су евидентирали да напад долази из правца окупираног села Жованка.

 

 

13:18

 

У 06:21 непријатељи су са својих положаја почели да гађају околину Доњецка из правца Пескија.

 

Око 10:30 из правца Красногорловке напали су Стаљински рејон и Борисовку. Повремено се чула пуцњава и у Докучевску.

 

Током ноћи непријатељ је отварао ватру на Петровски рејон Доњецка и том приликом је изгорела једна кућа. Око 50 кућа у Луговском остало је без струје јер је од последица непријатељског напада оштећен далековод. Информације о овим нападима прослеђене су мисији ОЕБС а током напада рањен је један војник ДНР.

 

Синоћ од 19:00 до 23:00 трајао је непријатељски напад на село Зајцево северозападно од Горловке. Информације о жртвама и рањенима се још увек утврђују.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су током ноћи три пута отварале ватру из правца Луганског на позиције НМ у Логвинову.

 

У насељима Донбаса која су под контролом Кијева наставља се са злочинима против становништва. У подручју Станице Луганске украјински војници упадају у куће и викендице како би проверавали наводно наплату дуга за комуналне услуге, а у ствари упадају у куће како би се уверили где станари дуже времена одсуствују како би се они уселили, пошто су услови живота укровојника неподношљиви.