Мало је времена остало до почетка летњих олимпијских игара које ће се одржати наредног лета у главном граду Бразила — Рио де Жанеиру. Председник Међународног олимпијског комитета (МОК) Томас Бах је најавио учешће тима миграната.

mok

Очекује се да тим миграната, који учествује на Олимпијским играма 2016, има пет до десет спортиста, али ће се прецизније информације знати у јуну, након наредног састанка извршног одбора МОК. У међувремену, критеријум селекције ће бити формиран на тај начин што ће се узети у обзир резултати које кандидати буду приказали, уз обавезан званичан статус мигранта. Појединачно ће се разматрати случај сваког кандидата.

«Стварањем тима миграната који ће наступити у Рију, шаљемо поруку наде свим мигрантима на свету», рекао је Председник МОК Томас Бах, а преноси «Интерфакс».

Ови спортисти ће живети у Олимпијском селу и имаће своје тренере. Ако неко од њих освоји златну медаљу у било којој дисциплини, у част победе ће свирати химна МОК-а. Поред тога, биће им обезбеђена финансијска подршка.

Ката

Тагови: ; ;