«Пентагон не дели са руском војском информације о терористима у Сирији, али они до информација могу доћи другим каналима», изјавио је у четвртак, портпарол САД за војна питања Мишел Балданс.

«Америчко Министарство одбране не дели информације са руским, али они могу да разговарају са државним Департманом за комуникације о информацијама које су у оквиру споразума о прекиду ватре. Не знам да ли постоји комуникација преко Међународне групе за помоћ Сирији», рекла је она.

Pentagon

Раније је Министарство одбране Руске Федерације изјавило да је руски Центар за помирење сукобљених страна у Сирији добило координате терориста који су у последњих неколико дана гранатирали стамбене области и владине трупе и проследило их партнерима из САД.

Истовремено, на редовном брифингу дипломатског одељења, Џон Кирби је рекао да САД нису током протеклих дана открили велики број кршења прекида ватре у Сирији. Питан да прокоментарише изјаву Министарству одбране Руске Федерације да је забележено 14 гранатирања стамбених подручја и положаја државних трупа у разним деловима Сирије у једном дану, рекао је:

«Не могу да потврдим ове податке. Ја сам видео те извештаје руских колега. Они могу да кажу шта год желе». Према његовим речима, САД «нису виделе знатно повећање броја напада».

РИА Новости, Дмитриј Злодорев

Ката

Тагови: ; ;