Бивши француски председник Никола Саркози критиковао је политику актуелног шефа државе Франсоа Оланда рекавши да никада није видео земљу у таквом стању стреса и позвао да се укину санкције Русији како би се помогло домаћим фармерима.

 

саркози

 

Он је у разговору са француским фармерима такође позвао и на смену актуелног председника, оценивши да је неопходно зауставити деградацију Француске, будући да у земљи влада „очајање и страх“.

„Спреман сам да пружим економску подршку свима који су због одлуке Оланда морали да плате за кризу у Украјини. Време је да се помогне фармерима и смени председник“, рекао је он и позвао да се укину санкције Русији.

Лидер конзервативне Републиканске партије посетио је Међународни пољопривредни сајам у Паризу, а окупљени су хрлили ка Саркозију покушавајући да направе заједничку фотографију.

И сам Саркози, који покушава да сакупи што више гласова уочи председничких избора 2017. године, рекао је да је био задовољан сусретом са француским фармерима. Популарност Републиканске партије драстично је опала након што је велико интересовање бирача окупирала десничарска партија Национални фронт, коју предводи Марин Ле Пен.

 

 

ВОСТОК

Тагови: