Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:15

 

Министарство одбране ДНР саопштава да се украјинска војска припрема за крупне војне акције у зони такозване АТО. Као доказ за то је преобраћање девете мариупољске болнице у војну болницу и распоређивање болесника по болницима у Дњепропетровској и Одеској области. Такође евидентирано је пребацивање појединих дивизија из Артјомовска у подручје Зајцева.

 

 

 

14:50

 

13:07. Од јутрос се пуца у Широкину, насељу на линији разграничења на југу ДНР. Неколико пуцњева се чуло и у Јасиноватској.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је за протекла 24 сата 193 пута напала територију ДНР. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

На доњецком правцу нападали су Спартак, Старомихајловку, Петровски и Трудовски рејон Доњецка, Волво центар и подручје доњецког аеродрома.

 

На горловском правцу нападани су Зајцево и Широка Балка.

 

На мариупољском правцу напад је вршен из правца Широкина на територију ДНР.

 

«Јуче уочи министарског састанка украјинска страна је окривила ДНР за нападе ракетом «град» из правца Доњецка. Као доказ понудили су видео. Према нашој анализи ракета није дошла из правца Доњецка. У супротном камера би морала да сними град. Сумња се да је видео настао као резултат сукоба украјинске војске и нацистичких батаљона»- наводи се у саопштењу Министарства одбране.

 

12:29

 

Јутрос око 06:00 становништво Маринке чуло је неколико експлозија.  Такође из Горловке саопштавају да се у рејону Широке Балке водио краткотрајни стрељачки рат.

Народна милиција ЛНР саопштава да је и овај пут украјинска страна из правца насеља Луганское напала позиције НМ у Калиновки. НМ такође саопштава да је украјинска војска у Станици Луганској поставила тенкове поред саме болнице.

 

Током ноћи украјинска војска је нападала и Трудовски и Петровски рејон као и Волво центар.