Упркос томе што САД јавно оштро критикују руску војну операцију у Сирији подаци америчких аналитичких центара показују да руске Оружане снаге дејствују високопрофесионално и прецизно.

 

вкс

 

Немачки часопис Фокус објавио је текст у коме се говори о високој ефикасости дејстава руских Ваздушно-космичких снага за разлику од операције Сједињених Држава.

 

Према подацима објављеним у тајном извештају НАТО пакта, руске Ваздушно-космичке снаге надмашиле су снаге Алијансе, пише Focus.

 

НАТО пакт послао је у Сирију много више авиона, него Москва, међутим, руска операција показала је далеко боље резултате и то захваљујући обучености пилота и снази борбене технике.

 

У документу Алијансе наводи се да 40 руских ловаца, лоцираних у Латакији обаве до 75 летова дневно, вршећи свакодневно „прецизне и ефикасне нападе“ на положаје Исламске државе. При томе снаге НАТО пакта, које имају укупно 180 борбених авиона, униште дневно свега двадесет циљева.

 

Русија у Сирији користи најсавременију војну технику, па је тако Москва послала у Латакију четири авиона Су-35 који су према оценама стручњака далеко испред већине авиона западне производње.

 

Москва поред тога користи податке сиријске ваздушне обавештајне службе и податке руских специјалних служби, које редовно обавештавају о стратешки важним објектима, наводи се у извештају на који се позива немачки часопис.

 

Аналитичари Алијансе наглашавају да je упрaво руска операција натерала терористе ИД да спас потраже у бекству са окупираних територија и обуставе бруталну „демонстрацију силе“.

 

И мада западни политичари редовно говоре о нападима Русије на побуњенике и бројним жртвама међу цивилним стновништвом у извештају нема ни једне напомене о цивилима, страдалим у руским ваздушним нападима, пише Focus.

 

РУСКА РЕЧ