Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт.(Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

16:03

 

На мариупољском правцу ВСУ су последњих дана извршиле серију напада на територију ДНР која се налазе у непосредној близини линије фронта. Том приликом диверзанти из украјинске војске упали су у заседу заштитника Новорусије.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за претходна 24 сата 234 пута напале територију ДНР. Они су најинтензивније нападале Зајцево, подручје аеродрома, Волво центар, Абакумово, Старомихајловку, Октобарски и Куибишевски рејон Доњецка као и Докучевск.

 

 

 

12:49

 

Јутрос око 08:38 у Маринки се чула експлозија. Након тога чуло се још пар кратких експлозија.

 

Из правца Мајорска непријатељске снаге јутрос су нападале подручје северозападно од Горловке.

 

Током ноћи непријатељ је неколико пута отварао артиљеријску ватру из правца Пескија на Октобарски и Куибишевски рејон Доњецка. Такође ватра је отварана и на Старомихајловку као и на Абакумово.

 

Саопштење од локалног становника:

 

«Околина Доњецка, није мирно од раних јутарњих сати. Чују се експлозије из правца Маринке и аеродрома. У Горловци се чује пуцњава северозападно од града из правца Джержинска»

 

Синоћ су украјински нацисти поново напали село Зајцево северозападно од Горловке. Напад је извршен из правца Пескија и Жованке.

 

Украјински диверзанти прекинули су рад мобилног оператера ДНР «Феникс» недавно пуштеног у рад у Телмановском рејону ДНР. Без сигнала су остали корисници Феникса у неколико насеља у овом рејону. Такође од последица напада прекинуто је и емитовање тв и радио програма. На лицу места се налазе представници Министарства за комуникације ДНР.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су два пута напале територију ЛНР. Извршен је напад из Троицког на Калиново као и из правца насеља Золотое на Марјевку. Губитака није било.

 

Према информацијама Народне милиције у подручје Станице Луганске довучено је 8 тенкова и 2 ракетна система «Град». Осим тога украјинска страна већ израђује фалсификоване печате ради штампања лажних докумената ЛНР како би дискредитовали Републику и на следећем састанку «Норманске четворке» показали та документа. Такође они планирају да ова «документа» разделе својим диверзантским јединицама како би ушли на територију ЛНР са циљем извођења диверзантско-терористичких акција.