Немачка канцеларка Ангела Меркел изјавила је да решавање проблема у вези са мигрантима и избеглицама не захтева нове кредите.

 

 

меркел

 

 

«Буџет без нових дугова, прикладан за земље са становништвом које стари. Ми тежимо таквом буџету са освртом и на будућа поколења»- рекла је канцеларка у интервјуу Bild am Sonntag. Меркелова је додала да је забринутост око нових задуживања земље неоснована.

 

Она се осврнула и на кршење закона од стране миграната. Према њеним речима казне за мигранте које су прекршиле закон морају бити донете «што је пре могуће» а не одложене «за касније».  «Ако је кривично дело учињено санкције треба да следе што је могуће брже»-, рекла је Меркелова.

 

Поред тога она сматра да мигранти и избеглице који долазе у Немачку морају да похађају и образовне курсеве. Она очекује од миграната да поштују немачке законе као и начин живота грађана.

 

Раније је објављено да је током 2015 године у Европу дошло око 1,25 милиона избеглица из Африке и земаља Блиског Истока. Немачка по броју миграната (око 440 хиљада људи ) представља рекорд. Немачке власти очекују да ће до 2020 године земља примити око 3.6 милиона избеглица.

 

Подсетимо да је буџет без дефицита један од основних циљева актуелне владајуће коалиције у Немачкој. Подсетимо у 2015 је одобрен буџет без дефицита а у 2016 години је такође одобрен без обзира на огроман прилив избеглица и миграната. Пре тога Немачка је последњи пут имала буџет без дефицита давне 1969 године.

 

 

РОСБАЛТ

 

 

 

Тагови: ; ;