ЕУ: Меркел се бори за власт

 

Немачка канцеларка Ангела Меркел показује глупост, апсурд и недостатак било какве интелигенције кад је у питању, данас најважнији проблем Европске Уније- мигрантска криза. Она је изгледа спремна да готово раширених руку прихвати сваког мигранта чак и у својој резиденцији, и даје такве изјаве којима очигледно показује жељу да се прикрију избеглице у иностранству.

 

DAVOS/SWITZERLAND, 28JAN11 - Angela Merkel, Federal Chancellor of Germany is captured during the session 'Addressing Global and European Challenges' at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 28, 2011. Copyright by World Economic Forum swiss-image.ch/Photo by Remy Steinegger

 

 

Ангела Меркел изјавила је да Немачка неће напуштати концепт уравнотеженог буџета без нових задуживања. Она је рекла да ће наставити са бездефицитарном политиком ради будућих генерација у Немачкој. Такође је напоменула да се неће задуживати нити повећавати порезе.

 

«Буџет без дугова као разумно решење за земљу која има проблем са старењем становништва»- рекла је Меркелова.

 

Рекло би се да је ово оправдана изјава ако би заиста било тако! Међутим талас избеглица није заустављен тако да су и немачке и власти других европских земаља принуђене да издвајају огроман новац за пензионо и здравствено осигурање миграната. Томе треба додати и «поклон новац» Ердогану и Турској која треба да буде нека врста испоставе између ЕУ и Блиског Истока. И таква миграциона политика Ангеле Меркел најављује клицу кризе! На који начин она мисли да узме кризу у своје руке нејасно је.

 

Вероватно одговор лежи у похлепи немачког лидера. С обзиром да она жели по сваку цену да остане на власти она ће учинити све како би европљани променили мишљење и поново стекли поверење у њу.

 

Данас изјава о бездефицитном буџету може само да представља метод да се не изгуби на регионалним изборима где по први пут имају велику шансу евроскептици. Ангела Меркел врло добро зна да је  политиком «отворених врата»  она покренула неповратни механизам који на дужи рок поставља изазов пред Европску унију пошто се прилив избеглица са Блиског истока и Африке само повећава. Али то је исто као и признати пораз! Због тога се Меркелова служи свим методама да би остала на власти.

 

 

 

АНТОН ОРЛОВСКИ

 

 

Тагови: ; ;