Политиколог и политехнолог Дејвид Еиделман гостовао је у емисији «У ствари» агенције Новински фронт. Он је говорио о проблему миграната у Европи и политици немачке канцеларке Ангеле Меркел.

 

 

«Током последњих 10 година Ангела Меркел је сама исказала различите приступе овом проблему. Пре само 6 година она је говорећи испред омладине своје партије рекла да је мултикултуралност пропала и да мигранти нигде неће ићи»- рекао је Дејвид Еиделман.

 

Он је рекао да се немачка политика «мултикултуралности» испоставила као лажна.

 

«Политика мултикултуралности коју је спроводила Немачка испоставила се као лажна из разлога што постоје два приступа. Једни кажу: «Хвала Европљанима они су хумани, дају избеглицама посао и захваљујући њима избеглице су постале мултикултуралне». Други кажу: «Полудели су од толеранције»». рекао је он.

 

«Мултикултуралност је постојала само због тога да се мигранти не би уклопили у живот у Немачкој него да би радили а после само покупили ствари и отишли»- рекао је он.

 

Политиколог је затим додао да Немачка жели да извуче «најукусније комадиће» из редова миграната.

 

«Меркел је поступила мудро. Она је рекла: «Ми ћемо их примити а оно што буде вишак разделићемо другим земљама». Рецимо од 100 миграната из Сирије њих 20 су инжињери. Њих ће Немачка да задржи како би радили у фабрикама а остале ће послати по другим земљама»- рекао је политиколог.

 

 

 

«Дозволимо да је 99% миграната захвално Немачкој и да се позитивно односе према држави а да је само 1% у стању да изазове хаос. Меркелова говори да због миграната неће морати да се повећава буџет и да ће мигранти бити у стању да зараде.

 

 

 

НОВИНСКИ ФРОНТ

 

 

Тагови: ; ;