The Independent предвиђа немачкој канцеларки Ангели Меркел и њеној Хришћанско-демократској унији пораз на наредним изборима. Према мишљењу новинара бирачи ће јој се осветити за велики талас избеглица.

 

меркел 4

Сама канцеларка сматра  да није потребно затварати границу за мигранте а да ће са почетком решавања проблема у Сирији прилив избеглица почети да опада. Њена идеја исказана током митинга ХДУ у Бад Кроицнаху ни код кога није изазвала ентузијазам. Чак и њени сарадници говоре да она «превише размишља о целом свету а премало о Немачкој».

 

Осим тога 80% немачког становништва сматра да влада нема контролу над ситуацијом. Упркос апелима да се још једном размисли, канцеларка Меркел је рекла да тактику неће мењати. Ово иде у прилог евроскептицима из «Алтернативе за Немачку» због тога што Меркелова може изгубити и до 3 хиљаде чланова ХДУ укључујући и функционере.

 

Важно је напоменути да су због миграната немачки грађани изгубили и своје омиљене свињске кобасице. Оне су напрасно нестале из угоститељских објеката, пошто власници нису желели да увреде «нове посетиоце објеката».

 

 

ИЗВОР

 

 

 

Тагови: ; ;