Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

18:15

 

Према саопштењу Народне милиције Кијев планира да у редове украјинске војске прими по уговору особе које се налазе под истрагом. Због недостатка личног састава појединих јединица они планирају да ангажују криминалце и да их пошаљу у зону такозване АТО, наводи се у саопштењу Народне милиције ЛНР.

 

 

15:30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за последња 24 сата 69 пута напале теритирију ДНР. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска. Најинтензивније су нападани подручје аеродрома, Волво центар, Јасиноватаја, Петровски рејон Доњецка, Зајцево, Спартак, Старомихајловка, Николаевка и Жабуњки.

 

Украјински казнени батаљони настављају и са пљачком локалног становништва. Као одговор на негодовање једног локалног становника у околини Зајцева СБУ је подметнула пожар у кућу.

 

Министарство одбране скреће пажњу целој међународној заједници да Украјина отворено показује оружје и војну технику коју довлачи на линију разграничења где заузимају борбене позиције. Мисија ОЕБС такође је евидентирала одсуство војне опреме у складиштима и касарнама ВСУ.

 

Командири украјинских јединица ни на један предлог не престају са нападом на територију ДНР. Синоћ око 19:15 напали су на пункту у подручју Јасиноватаја представнике мисије Заједничког центра за координацију и контролу примирја у Донбасу на челу са генералом Мурадовим. Такође недавно су у близини Доњецке филтерске станице испалили пројектил на 100 метара испред представника мисије ОЕБС.

 

13:00

 

Синоћ око 19:15  украјински окупатори отворили су ватру на представнике мисије Заједничког центра за координацију и контролу примирја у Донбасу коју је предводио генерал-мајор Рустам Мурадов. Ватра је отворена у подручју Јасиноватаја а погинулих и повређених није било.