Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт.( Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

19:30

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински фашисти су за протекла 24 сата 179 пута напали територију ДНР. Најинтензивније су нападани Жабуњка, Зајцево, Петровски и Трудовски рејон Доњецка,Јасиноватују, Саханку, Коминтерново. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

 

Министарство и даље наставља да евидентира померања и концентрацију украјинске војне технике.

 

Такође у околини Мариупоља дошло је до међусобног напада казнених батаљона састављених од плаћеника из Пољске и Грузије и морнаричке бригаде украјинске војске и том приликом један припадник украјинске војске је тешко рањен.

 

17:15

 

Припадници украјинских снага заузели су деоницу пута Јасиноватаја-Горловка и с тог правца пуцају на цивилне аутомобиле који се крећу тим правцем. Војне снаге ДНР предузимају неопходне мере како би се спречили даљи напади на територију ДНР на том правцу.

 13:25

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР ситуација се није битније изменила и карактерише се као напета али стабилна. Народна милиција саопштава да су током јучерашњег дана напали територију Републике и да том приликом жртава и разарања није било.

 

НМ такође саопштава да се свакодневно повећава број не борбених губитака на страни украјинских војника. Разлог за то је недостатак дисциплине и низак борбени морал код војника у зони такозване АТО. Велики број рањених довози се сваки дан у болнице у Харковској области. Према доступним информацијама они масовно одбијају да се након лечења врате у зону АТО а већина одбија и да остане у редовима ВСУ.

11:30

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјински казнени батаљони су синоћ око 20:40 из правца насеља Луганское напали позиције НМ у рејону Калиновке. Губитака на срећу није било.

 

У Доњецку и околини нису евидентирани већи напади током ноћи. Повремено су укронацисти нападали пунтк у околини Јасиноватаја, Трудовски рејон Доњецка и подручје аеродрома.