«Србија и Русија имају ексклузивне политичке односе, а Москва зна да грађани Србије не желе у НАТО», истакао је председник Томислав Николић у интервјуу за руске медије уочи посете Русији.

Томислав Николић је пред одлазак у Москву рекао да су политички односи Србије и Русије ексклузивни и да су такви зато што Русија разуме Србију, пише ТАСС.

tomislav-nikolic29-2804-201

Према његовим речима, да је другачије, Русији би било лако да каже да ће њена позиција, ако Србија жели у ЕУ, бити као и према другим државама Уније.

«Не, Русија је увек била корак испред и својој подршци Србији него што би се очекивало», истакао је Николић.

У интервјуу за Спутњик, председник Србије каже да ратификација споразума са НАТО није пореметила баланс између Истока и Запада јер тог баланса никад није ни било — увек је НАТО имао више могућности да са администрацијом у Србији оствари нешто.

«Мислим да је Русима довољно кад кажемо да нећемо да уђемо у НАТО и да Русија, као озбиљна земља, уопште не проверава да ли смо у истом проценту повезани са Москвом и са НАТО. Русија зна да грађани Србије не желе да Србија буде у НАТО и да није опасно ако се баш о свему не договоримо. Она то никада не потенцира «, истакао је Николић.

Подсетио је да је споразум са НАТО-ом потписан пре три године и да се, кад је дошло до ратификације, подигла бука као да то значи да Србија улази у НАТО.

«Ако тако гледају, онда смо ушли у Алијансу пре три године. Нећемо ући у НАТО», истакао је Николић у првом делу интервјуа за Спутњик.

Ката

Тагови: ; ; ;