Данас Русија слави Међународни дан жена. РТ на руском је одлучио да посебно честита 8. Март женама које служе у оружаним снагама — најнесебичнијим и најхрабријим лепотицама државе. Нисмо заборавили ни оне представнице лепшег пола које на Блиском истоку воде борбу против терориста.

 

У Коломни капетан Марина Турко предводи мушки батаљон. Њени задаци обухватају обуку у употреби анти-ракетног штита и обуку за управљање војном опремом.

 

Прошле седмице у Русији уочи Међународног дана жена у образовном центру РАкетне војске стратешке немене одржан је конкурс за жене војнике. 60 учесница показало је своје вештине у тактичкој, техничкој и физичкој припреми, а такође су учествовале на такмичењу за заштиту од радије, хемијску и биолошку заштиту…

 

А крајем фебруара, РТ дописник Лизи Фелан упознала је девојку која се у редовима војске борби против џихадиста у Алепу. Пре сиријског сукоба, Роуз је радила у зоолошком врту са лавовима. Она се сада пита како су они и машта о томе да се врати свом дотадашњем животу.

 

Дописник РТ-а, Пола Слиер, састала се са курдским одбрамбеним снагама, где се жене боре заједно са мушкарцима.

Тагови: ; ;