Неке од европских држава ће бити против аутоматског продужења санкција Русији зато што је то као да једни другима затворите извор и чекате ко ће пре да умре, каже председник Србије Томислав Николић за Спутњик.

 

3975478

 

Једноставно, једни другима су затворили воду.

Да видимо онда како ће то даље да резултира пошто је до сада било незамисливо да не буде аутоматског продужавања, па ево већ се неки буне и кажу колика им је штета. Одакле ће они да намире штету? Из европских фондова ће то јако тешко да иде. Надам се да ће да седну и да се договоре, да престану те бесмислене санкције. Са укидањем санкција, све би могло да поново буде са пуно наде, са пуно вере… Иначе се поставља питање шта се ми то у Европи повезујемо, где ће бити Европа сутра, шта ће бити…

 

Испољила се јако велика себичност европских држава, показало се да би Ангела Меркел могла да падне само зато што испуњава европске критеријуме. То би онда био и нонсенс и апсурд и све би нас упутио да размишљамо хоћемо ли ми ишта добити тиме што бисмо постали чланица ЕУ. Време је пред нама, време је за мудрост и за хладну главу, а Србија је ту један камен у реци, како буде наишла јача вода тако ће и камен да се закотрља. Не можемо да променимо ништа, можемо само да задржимо људски однос према мигрантима, братски однос према Русији, равноправан однос према ЕУ и Русији, па како нам бог да. Како су живели наши преци и иза нас ће нешто да остане.

Тагови: ; ; ;