Лидер СРС Војислав Шешељ дошао је испред зграде Специјалног суда иако је његово саслушање одложено и у присуству присталица запалио заставе ЕУ и НАТО.

 

Seselj pali yzastavu Eu 2016

 

Шешељ је данас требало да буде саслушан поводом захтева Хашког трибунала за његово изручење тој институцији, у којој 31. марта треба да му буде изречена првостепена пресуда по оптужбама Хашког тужиоца, али је Виши суд саопштио да се саслушање отказује из процесних разлога.

 

Шешељ је пре тога новинарима рекао да је саслушање отказано, како је обавештен, јер претресно веће Међународног трибунала није доставило одговор на захтев Србије поводом одређених процесних питања.

 

Лидер радикала је напоменуо да једва чека да се саслушање поново закаже «да им објасним из којих правних разлога не може да буде изручен Хашком трибуналу».

 

Он сматра да Србија, како је рекао, више није независна после потписивања споразума са НАТО, и да је зато у знак протеста запалио заставе ЕУ и НАТО.

Приметно је и појачано присуство полиције испред зграде суда.

 

Виши суд у Београду синоћ је саопштио да је саслушање Шешеља отказано из процесних разлога и да је он о томе обавештен у поподневним часовима.

 

Танјуг

Тагови: ; ;