Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

21:45

 

Обавештајна служба ДНР саопштава да је украјинска војска активирала беспилотне летелице на југу републике како би снимали подручје Николаевке на коју је у последње време интензивиран напад. Беспилотне летелице активирали су припадници «Десног сектора» а овакво понашање представља грубо кршење споразума из Минска.

 

15:45

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински фашисти су за протекла 24 сата 199 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали подручје Зајцева, Саханке, Николаевке, Јасиновате, Докучевска, Широке Балке, Петровски и Куибишевски рејон Доњецка, као и подручје доњецког аеродрома и Волво центра. Током напада на Николаевку рањен је један цивил.

 

Министарство такође наводи да је сукоб у неутралној зони на деоници пута Доњецк-Јасиноватаја-Горловка испровоциран од стране украјинских казнених батаљона. Војска ДНР успела је да одбије напад.

 

 

 

13:12

 

Украјински снајперисти током ноћи погодили су болницу у Куибишевском рејону Доњецка. Том приликом погођен је прозор на одељењу за физикалну терапију. Током инцидента није било повређених.

 

Током ноћи непријатељ је нападао село Николаевка у Новоазовском рејону. Том приликом рањен је један цивил и оштећено 5 кућа.

 

Током дана представници мисије ОЕБС нису могли да приступе путу Јасиноватаја-Горловка због интензивног гранатирања од стране украјинских батаљона.

 

12:41

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинске снаге су синоћ око 20:10 из правца насеља Трехизбенки напала позиције НМ у области Красног Лимана. Губитака није било.

 

Обавештајна служба ЛНР наставља са евидентирањем не борбених губитака на непријатељској страни. У области Гејевке као резултат експлозије муниције погинуо је један припадник ВСУ.

 

На пункту у Станици Луганској украјинска страна предлаже становништву да за 300 гривни купује привремене пропуснице за прелазак линије разграничења.

 

Током ноћи и даље је настављено гранатирање правца Јасиноватаја- Горловка. У нападима је учествовало више казнених батаљона.

 

Око 22:00 украјински казнени батаљони напали су поново подручје Зајцева. Напад је извршен из правца Мајорска.

 

Синоћ од касних ноћних сати до раних јутарњих сати укровермахт је честитао становништву Зајцева осмомартовске празнике, са тешким, забрањеним споразумом из Минска, наоружањем. Напад је вршен из правца Жованке и Мајорска.