Представништво Руске Федерације у Кијеву налази се у стању опсаде. Због страха за живот и здравље својих дипломатских представника Москва је привремено забранила излазак са територије дипломатског представништва, рекао је министар иностраних послова Руске Федерације у интервјуу једној од руских телевизија.

 

101417

«Тамо у амбасади постоји могућност обезбеђења и снабдевања, а постоје и резерве. Ми смо нашим дипломатским представницима ограничили излазак у град посебно без преке потребе. Мислим да не треба да бринемо за наше дипломатске представнике и њихове породице. Ми их подржавамо и нећемо дозволити било какве незаконите радње»- рекао је Лавров.

 

Саопштено је да ће Кремљ независно а и са супервизорима из Вашингтона поставити ово питање, а такође да ће од Украјине тражити накнаду штете коју су причинили радикални националисти на дипломатским и конзуларним представништвима уз допуштење од стране украјинске власти.

 

«Супервизори имају пресудан утицај на власт у Кијеву. И због тога ћу о овој теми разговарати са државним секретаром САД»- рекао је Лавров.

 

Генерално територија амбасаде се сматра територијом дате државе и сваки напад на амбасаду може се карактерисати као објава рата. Међутим Русија зна да ово раде провокатори и поступа као разумна европска држава.

 

 

 

ИЗВОР