Специјалне јединице сиријске војске уништиле су две осматрачнице и ставиле под своју контролу две висоравни југозападно од насеља Карјатејн у провинцији Хомсу.

 

1103855563

 

Град Карјатејн се сматра једним од главних упоришта терористичке организације ДАЕШ–а, а налази се на западном делу фронта према Палмири, где је у току офанзива сиријске војске.

 

Током офанзиве сиријске војске ликвидирано је више од 15 терориста, а уништено је 15 тенкова и 2 камиона милитаната. На посматрачким местима терориста пронађени су лако наоружање и митраљези великог калибра.

 

„Заузимање тих висоравни је потребно ради безбедности главних снага на западном фронту Карјатејна. За последња 3 дана ликвидирали смо на десетине терориста. Наши шпијуни су нам саопштили да се непријатељ повлачи из Карјатејна, а од ослобођених висоравни до насеља има још 7 километара“, рекао је официр сиријске војске.

 

Терористи су покушали да изведу контранапад на једну висораван, отворивши ватру истовремено са више страна, али су позиције ДАЕШ–а уништене уз помоћ артиљерије и тешког наоружања.

 

 

(Спутњик)

Тагови: