Представници Министарства одбране ДНР-а показали су фрагменте украјинске беспилотне летелице домаће производње која је оборена изнад села Николаевка на југу.

 

«Украјинске снаге су у првој половини дана преко села Николаевка послали беспилотну летелицу. Након уочавања, дрон је оборен», рекао је заменик команданта корпуса Министарства одбране ДНР-а Едуард Басурин.

 

Према заменику команданта корпуса, уз помоћ ове беспилотне летелице, безбедносне снаге су наводиле минобацачку ватру на стамбена подручја насеља.

 

Подсећамо да је протекле ноћи у току гранатирања, од стране Украјинске војске, села Набережное и Николаевка у јужном делу ДНР-а оштећено осам приватних кућа. У Николаевци је рањен један човек.

 

Раније је Министарство одбране ДНР-а у више наврата извештавало о употреби беспилотних летелица у војне сврхе од стране Украјине. Конкретно, јуче је уочена непријатељска беспилотна летелица у правцу Мариупоља. Употреба беспилотних летелица примећена је и у областима села Новоселовка и Мирное. Летелице се користе за навођење ватре у сврху напада на село Николаевка.

 

Тагови: ; ;