Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

20:05

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 408 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали насеља Лозовое, Зајцево, Николаевка, Спартак, Абакумово, Волво центарм, подручје аеродрома Доњецк, Набережное, Јасиноватаја. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

 

Према информације обавештајне службе ДНР током међусобног сукоба украјинске војске рањена су 4 војника која су пребачена у болницу у Джержинск. Један од њих је умро јер су одбили да га хеликоптером транспортују у болницу у Краматорск.

 

Министарство одбране даље наводи да украјинска страна масовно крши споразум из Минска и наставља геноцид над Донбасом. Ситуација на пункту код Јасиновате последњих дана то показује.

 

 

 

16:47

 

Становништво села Николаевка целу ноћ је провело без струје због гранатирања. Тек пред зору струја је стигла, а због оштећења водовода воде у селу нема ни у овом моменту.

 

15:20

 

Периодично се води битка на јасиноватском пункту. У Красногорловки се такође чују експлозије.

 

У насељу Николаевка у Новоазовском рејону на југу ДНР један цивил је рањен а оштећено је неколико кућа током данашњег напада украјинских фашиста.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјинска војска пуцала је данас на беспилотну летелицу мисије ОЕБС изнад Попаснаја. Летелица није оборена али је оштећена. Такође на линији разграничења током разминирања страдао је један украјински војник у насељу Новтошковки, такође у региону Попаснаја.

 

У области Герасимовке од 7 до 10 марта четири украјинска војника извршила су самоубиство а 8 је завршило у болници од последица употребе алкохола и дрога.

 

 

12:33

 

Синоћ током ноћи украјински окупатори нападали су неколико пута деоницу пута Јасиноватаја-Горловка. Такође су неколико пута отворили ватру и на Спартак.

 

Јутрос око 08:00 украјински окупатори отворили су ватру из правца Пескија на доњецки аеродром и Волво Центар. Неколике експлозије су се чуле и у подручјима Маринке и Јасиновате. Такође се пуцњава чула у Жабичеву и Абакумову.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР синоћ су украјински екстремисти из насеља Луганское поново напали позиције НМ у Калиновки. Жртава није било