Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

21:30

 

Око 18:00 украјински фашисти су поново отворили ватру на Зајцево и том приликом је запаљена једна кућа. Напад је извршен из правца Жованке и Мајорска.

 

Напад на Зајцево траје и до овог момента, саопштава један од припадника самоодбране Горловке.

 

16:20

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за протекла 24 сата 101 пут напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Зајцево, Јасиновату, Жабичево, Волво центар, доњецки аеродром. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

 

Министарство даље наводи да се у подручју Саханке на југу републике јуче појавила диверзиона група с украјинске стране која је пљачкала привремено напуштене домове локалног становниптва. На срећу приликом повратка са украденим стварима упали су у заседу војске ДНР у насељу Водјаное.

 

13:14

 

Украјински нацисти ни током претходне ноћи нису мировали. Из окупираних насеља Пески и Опитное гађали су неколико пута подручје аеродрома Доњецк и насеље Жабичево које се налази у непосредној близини аеродрома. Са истих позиција нападали су и Октобарски рејон Доњецка.

 

Ситуација на пункту код Јасиновате и даље и напета. Укрофашисти су неколико пута испаљивали гранате на позиције снага ДНР које се налазе на овом пункту.

 

Украјинска страна је током ноћи из окупираног села Жованка нападала и Зајцево и том приликом је оштећено 20 кућа. Жртава, на срећу није било.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да се у подручју Станице Луганске концентрише велики број украјинске војске и војне технике. НМ тврди да постоје информације да украјинска војска планира акцију ширих размера.