Председник Српске народне партије Ненад Поповић изјавио је данас да ће се СНП и њени коалициони партнери залагати да будућа Влада Србије оформи Канцеларију за сарадњу са Русијом, јавља Тањуг.

«Та канцеларија ће помагати домаћим привредницима да повећају извоз у Русију», рекао је Поповић током посете пољопривредном газдинству Живка Ракића у Бановом Брду код Богатића.

320842_1

Он сматра да Србија има историјску шансу да повећа извоз у Русију после санкција које је ова земља увела Европској унији и Турској.

«Када сам пре неки дан био на пијаци у Москви, видео сам да на тезгама где су некада стајале јабуке из Турске сада стоје јабуке из Србије», рекао је Поповић, како се наводи у саопштењу СНП и додао да је руско тржиште гладно производа из Србије.

Према његовим речима, српска полопривредници треба да имају већу подршку државе да би извезли своје производе на руско тржиште, и то је оно на чему ће коалиција окупљена око СНС и будућа Влада снажно радити.

Поповић је заједно са коалиционим партнерима из Српске напредне странке и Покрета социјалиста разговарао са пољопривредницима и грађанима Богатића, напомиње се у саопштењу.

Ката

Тагови: ; ;