Бивши главни и одговорни уредник у «РБК Украине» Антон Подлуцки је рекао да је последња шанса за опстанак Украине да се потпуно подреди Сједињеним Државама.

maxresdefault (1)

«Руси брусе своје ново оружје и борбену вештине у области Сирије. Од када су почели све то, ојачали су своје вештине. И како да им се ми супротставимо, ако то не ураде Пентагон и НАТО? Бојим се никако. Ми НАТОу нисмо неопходни, али прошлогодишњи говор америчког секретара одбране који је рекао да су «украјински војници — наши војници», има огромну политичку тежину. Ово је показатељ да је, на овај или онај начин, Пентагон већ овде. Када таква једна машинерија једном дође, неће само тако отићи. За мене је то једина светла тачка и нада да ће након свега Америка доћи овде. Јер, ми нисмо постигли баш неки успех за ове две године», цитира Подлуцког Политнавигатор.

Подлуцки је признао да се у руководству Украине још од 2014 године налазе амерички контролори.

«Да бисте контролисали неку територију и ресурсе, неопходно је јако добро их познавати. Прикупљање информација се врши у разним одељењима и почело је још 2014 године у Украини. Кажу да у неким Министарствима седе амерички контролори. Да, истина је — седе. Али они нису контролори већ ревизори. Они и даље уче, посматрају, труде се да разумеју наш трули совјетски феудални модел. Да ли наши лидери желе феудални округ САД под називом Украина, ја не знам. Али желим да верујем у то. Јер у глобалном свету, чији смо само део, ми нисмо успели да нађемо бољег домаћина. Брисел је импотентан, а ЕУ има доста својих проблема», рекао је новинар.

Ката

Тагови: ; ;