Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

18:05

 

Према информацијама од локалног становништва ВСУ је почела са евакуацијом становништва Маринке с циљем напада на ДНР.

 

Током синоћњег напада украјинских снага на Петровски и Трудовски рејон Доњецка рањен је један дечак 2001 годиште, саопштила је локална управа. Он је пребачен у болницу где је након указане медицинске помоћи пуштен кући пошто није било потребе за хоспитализацијом. У саопштењу се наводи да је дечак рањен у ногу након што је граната пала у њихову кућу.

16:30

 

Мариупољ: Украјински нацисти нападају Коминтерново из више позиција.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјински фашисти су за протекла 24 сата 384 пута напале територију ДНР. Током напада користили су и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска. Најинтензивније су нападали Путиловку, Коминтерново, Спартак, Петровски и Трудовски рејон Доњецка као и деоницу пута Јасиноватаја-Горловка.

 

Према обавештајним изворима ДНР украјинска страна је претрпела губитке. У 16- том батаљону 58 моторизоване бригаде између 7 и 9 марта погинуло је 18 а рањено 41 украјински војник, а у 74 бригади погинуло је 13 а рањено 32 војника.

 

Народна милиција ЛНР саопштава да се у насељу Малиново Станично-луганског рејона налазе тамнопути припадници украјинске војске што јасно говори да се ради о иностраним плаћеницима. Они међусобно разговарају на енглеском језику а у непосредној близини насеља налази се и њихова војна техника.

 

12:23

 

Украјински нацисти ни претходне ноћи нису поштовали примирје. Нападали су Абакумово, Петровски и Трудовски рејон Доњецка као и деоницу пута Јасиноватаја-Горловка. Око 02:00 напали су Спартак и доњецки аеродром.

 

Према оавештајним информацијама ДНР украјинска војска је добила задатак да заузме деоницу пута Јасиноватаја-Горловка као и северна предграђа Доњецка. Због овог задатка они су започели масовне нападе на ово подручје користећи тешко наоружање. Јуче су снаге ДНР биле принуђене да узврате на ватру.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР током претходне ноћи украјинске снаге су два пута напали територију ЛНР. Из правца Троицкога напали су Веселогорловку и из правца насеља Луганское напали су Лозовое. У оба случаја губитака није било.