Напади на територију Сирије из Турске се настављају, саопштио је руски Центар за помирење непријатељских страна.

 

сирија

 

„У Центар за помирење стигле су информације од житеља провинције Алеп о артиљеријском нападу на курдске одреде самоодбране у области насеља Дакне“, наведено је у саопштењу које је објављено на званичном сајту Министарства одбране Русије.

 

 

Борци из опозиционе формације Ахрар ел шам два пута су из ракетних лансера и минобацача гађали положаје курдских одреда у четврти Шејх Максуд у граду Алепу.

 

Руски центар је разместио додатну оперативну групу за надгледање ситуације у Алепу и његовим предграђима, наведено је у саопштењу.

 

Центар је саопштио да је у протекла 24 сата забележено десет случајева нарушавања примирја, у Дамаску, Алепу и Хами.

 

Из области које су под контролом Слободне сиријске армије пет пута је отворена ватра из артиљеријског оружја на положаје владине војске у Дамаску.

 

Курдске одреде самоодбране у области насеља Мараназ, Миник и Ајн Дакна у провинцији Алеп напали су из артиљеријског оружја борци Слободне сиријске армије из правца Џибрина, Азаза и Кфер Хашера.

 

У саопштењу се додаје да је број оружаних формација које су прихватиле услове прекида борбених дејстава у Сирији достигао 42, а преговора се са још три групације у Алепу.

 

Договор о примирју у Сирији постигнут је 22. фебруара на основу консултација Русије и Сједињених Америчких Држава. Примирје је ступило на снагу 27. фебруара у поноћ, а прекид ватре не важи за ДАЕШ, Нусра фронт и друге организације које су Уједињене нације прогласиле терористичким.

 

 

 

(Спутњик)

Тагови: ; ;