Јулија Тимошенко машта да поново игра главну улогу у украјинској власти и посебно у односима са Русијом. Међутим председник Украјине Петро Порошенко чини све како до тога не би дошло.

 

тимошенко

 

Хаос у украјинској власти представља плодно тло за Јулију Тимошенко која прави планове да се као победник врати на лидерску позицију.

 

Пошто се обогатила на уносним пословима са гасом Тимошенко хоће поново да се пробије у врх политичке елите. У фебруару је, са скандалом њена странка напустила владајућу коалицију предвођену украјинским премијером Арсенијем Јацењуком.

 

Политичка криза у Украјини иде јој на руку. Власт је паралисана, председник и премијер се не подносе а међународна заједница захтева од Кијева одлучну акцију.

 

Једна од опција за даљи развој догађаја је понављање избора и ако се Порошенко одлучи на овај корак за Тимошенко се отварају нове могућности, наводи се у чланку.

 

Тимошенко машта да поново игра главну улогу у украјинским властима и руско-украјинским односима. Њена странка је показала добре резултате на локалним изборима а према анкетама она ужива подршку око 15% становништва.

 

 

ВЕДРАН