ПРВИ породични суд у Мерсину, у Турској, донео је ју петак одлуку да се Славици Бурмазовић, из Београда, врати њено троје деце — Есма (11), Ајша (10) и Тарик (4) — које је у августу прошле године отео њен невенчани супруг Ејуп Сабри Јунџу и одвео их у Турску.

 

burmazovic

 

Славица је, за «Новости», потврдила да је одржано рочиште пред Породичним судом и да се све троје деце изјаснило да хоће да се врате код мајке:

 

— Ова одлука суда показује само то да је закон на мојој страни. Закон је био на мојој страни све од 18. августа прошле године, када ми је Ејуп отео децу, али то ми није помогло да видим кћерке и сина. Он по закону има право у року од 15 дана да поднесе жалбу, што значи да ова судска одлука није коначна, а ја се управо сада највише бојим за своју децу. Бојим се да им не нашкоди, јер га је њихова изјава да желе да се врате код мајке потпуно излудела.

 

Славица каже да од среде нема никакав контакт са децом, да је он пресекао све начине на које су се тајно јављали.

 

— Жао ми је што суд или центар за социјални рад нису изместили моју децу док пресуда не постане извршна, јер су она и до сада малтретирана, а могу мислити шта ће тек сада да буде кад живе са маћехом — наглашава Славица.

 

 

 

Вечерње Новости