На београдском Тргу републике данас је одржан још један протест против присилне вакцинације деце ММР вакцином.

 

1

 

У питању је вакцина  чија су дејства још увек недовољно испитана.  Ова вакцинација се намеће свим  бившим југословенским републикама, али није обавезна за грађане ЕУ (изузетак чине словенске земље и Румунија). У Русији ствари стоје сасвим другачије, јер тамо се природно и органско више цени од оног што је вештачко и индустријски произведено. Рећи ћемо само да Путин ову вакцинацију сматра „средством којим западне владе поробљавају човечанство“.

 

„Није у нашем  интересу да имамо физички и психички слабу популацију“, рекао је Путин на ову тему.

 

5

 

У организацији удружења „Иницијатива НоВа“ протест против присилне вакцинације почео је у 12 часова. Већину учесника протеста чинили су родитељи који не желе да њихова деца буду објекат овог медицинског експеримента, који сумњају у корист нове вакцине или који мисле да су њихова права и права њихове деце угрожена. Присиљавањем на вакцинацију заиста се крше ова права (дефинисана члановима 24, 25, 26, 64 и 68 Устава Републике Србије). Такође се крши и члан 6 Декларације о биоетици и људским правима, који захтева правовремени претходни информисани пристанак за све медицинске интервенције.

 

3

 

Београђани су и на овом протесту имали прилике да чују излагања стручњака о штетним ефектима „Торлак“- ове петовалентне вакцине, као и искуства мајки чија су деца оболела од аутизма након што су вакцинисана. Било је речи и о притисцима које Запад врши на нас по питању вакцинације (али и ГМО-а) као и о профиту који стичу фармацеутске компаније продајом вакцина . Говорили су др. Александар Радојевић,  Биљана Ђоровић, Маја Волк, Мила Алечковић, Милица Ђурђевић из „Заветника“ и многи други.

 

Протест је завршен шетњом до Немањине улице.

 

Весна Какашевски, „Евроазијски пут“

Тагови: ; ;