Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског)

 

днр лнр

 

 

22:10

 

Украјински нацисти су током поподнева поново извели напад на јасиноватски пункт који се налази на деоници пута Доњецк-Горловка. Напад је трајао око 20 минута.

 

Данас током поподнева украјински окупатори су поново напали насеље Николаевка у Новоазовском рејону на југу ДНР. Тренутно је на овом подручју мирно али су од последица данашњег напада оштећене две куће а прекинуто је и снабдевање електричном енергијом.

 

Вечерас око 17:30 поново је нападнута Николаевка. Информација о евентуалним жртвама још увек нема,

14:42

 

Током синоћњег напада на јасиновстски пункт, на деоници пута Доњецк-Горловка рањена су 4 припадника војске ДНР. Они су евакуисани из ратне зоне и пребачени у болницу.

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинске снаге су за последња 24 сата 200 пута напале територију ДНР. Најинтензивније су нападали Јасиновату, Спартак, Старомихајловку, Сасновское, Петровски рејон Доњецка, подручје доњецког аеродрома, Коминтерново, и Зајцево. Током напада коришћено је и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска.

 

Током напада на Петровски рејон Доњецка рањен је 15-годишњи дечак Сергеј Сесенко чија је мајка раније убијена кад је снајпер погодио у главу.

 

Министарство даље саопштава да је у насељу Кураково које се налази на окупираној територији Донбаса, пијани украјински војник упао у локалну продавницу у 04:00 ујутру и тражио бесплатно вотку са објашњењем да он «брани Украјину од руске агресије».

 

 

11:00

 

Украјински нацисти синоћ око 01:00 напали су Жабичево, приградско насеље северно од Доњецка. Такође су напали и насеље Сосновское које се налази на југу ДНР. Током оба напада коришћено је стрељачко наоружање.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР кијевске снаге су синоћ поново отвориле ватру с подручја насеља Луганское на позиције НМ у Калиновки. Губитака није било.