Представници «косовске» опозиционе партије Самоопредељење саопштили су да ће се пресретање српских камиона наставити и да за то имају своје политичке разлоге, преносе приштински медији.

камион

Као šшто су и најавили пре 10 дана, када су преврнули први камион код Подујева, активисти Самоопредељења су и у петак поновили ову акцију. „

 

«Ове акције нису усмерене против српске заједнице на Косову већ против хегемоније Србије на Косову, било да се ради о политичкој, економској или војној. Ми ћемо наставити са оваквим акцијама све док Србија не промени однос према Косову. И овај пут као и у предходним случајевима нашšи активисти су водили рачуна да нико не буде повређен»“, рекао је за РТК2 Адонис Тахири из Самоопредељења.

 

Косовска полиција у данаšшњем саопшšтењу наводи да јошš увек нико није ухапšшен.

 

Према полицијском саопштењу, непозната лица, а сумња се на активисте Самоопредељења, извела су два мушšкарца, држžављане Србије бошšњачке националности, из камиона марке «мерцедес». Након тога су изгурали возило са пута и преврнули га. Један део робе, џžакови са вешšтачким ђубривом, испао је из камиона.

 

«Сумња се да је у акцији учествовало око 30 особа, које су са 10 возила блокирале пут и извршšиле ово дело. Полиција је изашšла на лице места и обавестила тужžилаšтво. Нико није повређен и ниједна особа није ухапшšена”», наводи се у саопшšтењу полиције, преноси РТК2.

 

(РТС)

Тагови: ; ;