Општи сабор Хрватске странке права Анте Старчевић, која је партнер ХДЗ-а у владајућој коалицији, обиловао увредама и изливима мржње према Јеврејима, Србима, а није била поштеђена ни бивша шефица дипломатије.

 

усташе

Нова срамота у Загребу, овог пута на 4. општем сабору Хрватске странке права Анте Старчевић, партнера ХДЗ-а и чланице владајуће коалиције. Узвикивало се ”За дом спремни”, вређали Јевреји, а Милораду Пуповцу и Весни Пусић поручено је „преостаје вам само бацити се у Саву”.

Толико мржње до сада се није чуло ни у овим крајње несређеним временима у Хрватској, а треба рећи да је председник те странке Иван Тепеш уједно и потпредседник Сабора. Оградио се од изјава, уз невешто образложење да су то изговорили гости и да никог нису могли спречити да говори.

 

Истог дана када су се састали опскурни десничари интендант ријечког позоришта ХНК Оливер Фрљић је рекао да постоји политичка позадина у недавним провалама у његов стан и стан његове девојке. ”Позивам да се одлучно крене у бојкотовање и супростављање фашизације културе”.

 

 

НОВОСТИ

Тагови: