Шушањска Народна Республика, Српска листа и Завјетници тестамента Светог Петра Цетињског позивају све који се противе окупацији Црне Горе од стране злочиначког НАТО пакта, да се придруже, 14. марта у 18 сати испред амбасаде САД-а у Подгорици, на заједничком народном збору и договору.

 

НАРОДНИ-ЗБОР-И-ДОГОВОР-сви

 

Почетак преноса у 18:00.

 

Скуп је почео. Први се окупљенима обратио Милорад Рашовић, члан председништва Српске листе.

 

«Ми смо на ивици стварања послушника, послушног народа. Неко из иностранства покушава да ослаби утицај грађана на власт. Питање чланства у НАТО је питање да ли смо слободни или не. Да ли ћемо ми бити срећни, безбедни ако нас НАТО буде штитио? Медији говори како смо сагласни са свим условима странаца, како смо сагласни са уништавањем српског језика. Оваквог понижавања никада није било.»

 

«Европска унија је идеја нацизма. Мисија уједињења европских држава је само наставак идеје из 1937. године.»

 

 

«Ово што смо данас организовали није скуп, већ перформанс, увод у оно што спремамо тек, увод у веће скупове 24. и 27. марта.»

 

 

Роберт  Жижић:

 

 

Користим прилику да се сетимо свих страдалника на бранику вере и отачества. Подсећам и на српске новомученике Хага који су жртве монструозне, сатанске америчке и европске окупаторске политике.
Били смо окупирани од стране Отоманске империје која је настојала да насисламизује, и од два германска царства. Ватикан је покушао да нас покатоличи или физички истреби. Уништавани смо од фашизма и комунизма. А данас смо кост у грлу Новом светском поретку. Најмрачнијим силама света сметамо што смо народ врло близак Русима, што смо православци, национално свесни, солидарни, непокорни и што насељавамо простор где се укрштају интереси великих сила. У предстојећој борби дивова која је неминовна, ми Срби не смем бити неутрални нити на страни издаје. Света нам је дужност да испунимо Завет Светог Петра Цетињскога и не одрекнемо се јединородне, јединокрвне, јединоверне нам Мајчице, заштитнице српства, Русије.

-Ми који смо данас окупљени овде, Сатани под прозором, једини смо на политичкој сцени Црне Горе који се отворено залажемо против њеног чланства у ЕУ, НАТО. Нећемо дозволити да нам границе српства одређују амерички и белосветски лопови претњама и уценама НАТО алијансе, које су наши преци међили српском крвљу и српским светињама. Нико нема право да у име српског народа отпише српске територије. Ми смо спремни, ак буде потребно, да се мобилишемо у српским сељачким опанцима против НАТО фашистичке чизме па макар у рукама имали само јатаган или сабљу. Са овог места поручујемо НАТО пешадији да не долазе јер ћемо их враћати у лименим ковчезима.

-Америчка држава која нема своју историју, хтела би да нашу укине преко својих плаћеника. Српски језик су нам већ укинули као идентитетски префикс нашег народа. Разбијају нам државну организацију, онеспособили су нам привредни систем. Вештачки су нам створили социјалну беду санкцијама, да би нам сиромаштвом рушили морал, националне вредности и парвне принцпе и политичке ауторитете. Поента је да се америчко старатељство учини вечним и незамењивим. Преко издајничке власти и корумпиране парламентарне опозиције, нас су разбили и пацификовали, а себе све више наоружавају.»

 

 

 

Чита се  писмо подршке од НОД Ростов (патриотски покрет у Русији, народно-ослободилачки покрет)

 

Крајем прошлог века, с болом у срцу, видели смо распад ваше земље, НАТО агресију као и политичка дешавања која су, нажалост, довела до мекане окупације Црне Горе и суседних држава. Последица оваке неслободе прозападног курса црногорских власти је могућност уласка у саму НАТО алијансу. Није могуће веровати да је народ Црне Горе или Србије одједном заволео своје крвнике, и одлучио да им се прикључи. Масовни протести против таквог решења црногорских власти је најјачи доказ чињенице да тај корак не представља интерес грађана. Без обзира на окупацију, економску, политичку, медијску, сачували сте народни дух и историјску памет. Свака вам част!

Наш југ Русије, козачки Дон, вековима је блиско повезан са православним Словенима на Балкану. Стајали смо раме уз раме у многим балканским ратовима, и Руска империја је устала за Србе у Првом светском рату. Током Великог отаџбинског рата заједно смо разбили фашизам. Током трагичних догађаја у Југославији одавде су одлазили руски добровољаци. А сада, када је невоља у руској земљи у Новорусији, овде, преко Ростовске области, пролазе добровољаца из Србије и Црне Горе. Братство ближе од нашег, тешко је наћи у свету.
Али само да замислимо — ако дозволимо улазак у Црне Горе у НАТО, по први пут за нашу вековну заједничку историју, можемо да се нађемо на различитим линијама фронта. Странци, против наше воље, учиниће да ми пуцамо једни на друге! То су страшни плодови колонизације.

 

Тагови: ; ; ;