Релативно дуго се нисам оглашавала писаним редовима. Замор или гнушање? Ко би знао осим Господа?

 

У међувремену се овде десило много тога. Наравно ништа добро и лепо.

 

dsc01493

 

Потапамо светињу  Ваљевску Грачаницу, дом Творца, саборништво наше, кућу и рај душа наших, одмориште и прихватилиште. Где ћемо чемерни и јадни ? Коме се радујемо и чему се надамо? У кога се уздамо и кога да призивамо кад смо се Господа одрекли.

 

И опет, не чуде ме они, сви који су то допустили, подржали или се са тим сагласили. Урадили су то јер сотону очекују, њему се клањају у њега се уздају. Чуди ме народ. Одрођен, одбожен заблудео и залутао. Свестан шта му се дешава а без воље и жеље да се супростави пошасти. Свако свестан само и једино властите главе на властитим раменима а без свести о томе да та глава ако не размишља, рамена је залуд носе.

 

Црквени “великодостојници“ удобно смештени у позлаћене фотеље и аутомобиле високих класа, проповедају голом и босом народу скрушеност, понизност, веру и љубав. Каква је њихова вера, кога воле, коме  су понизни и колико су скрушени? Све је огрезло у муљу људске таштине, похлепе, охолости и сујете.

 

Децу нам вакшинишу вакцинама чији садржај није проверен и за који многи еминентни стручњаци тврде да изазива аутизам и многа друга обољења па чак и смртност, код деце. Како је уопште могуће да изгласавањем закона о обавезној вакцинацији, Србија није моментално СТАЛА? Како је могуће да сви градови нису под опсадом свих оних чија су деца у узрасту који подразумева обавезну вакцинацију? Питам Вас: Коме сте рађали децу? Коме их поклањате као експерименталне заморчиће? Како Вас није срам од властите деце? Како се усуђујете да доведете у питање здравље властитог детета? СРАМ ВАС БИЛО!!!!!! Знате ли да Европа забрањује вакцинацију свиња од свињске куге јер то месо није здраво за употребу у људској исхрани, а ми не знамо шта садрже вакцине којима се вакцинишу наша деца? Знате ли да је у Америци за 27 година због вакцинације,  односно последица, умрло или тешко оболело 16000 људи? Знате ли да је у свету вакцинација ствар личног избора? Имате ли Ви памети, разума и савести?

 

Србија је поново након мање од две године поплављена. У подручјима која су под водом , премијер свакодневно  врши предизборну кампању правећи комплетан народ полу свесним јединкама, клоновима животиња и људи који само обличјем још подсећају на људску врсту. Мозак је закржљао и на нивоу је свињског или говеђег. Стаје пред те и такве и говори о успесима и намерама за будући мандат, а следе га они који су уз њега из личног интереса и користи. Против тога се борим и томе се противим. И у прилог томе ћу навести лични искуство: Након обавештења о прикупљању потписа подршке на предстојећим изборима, једном од чланова патриотског покрета, а који се учланио самоиницијативно још 2014 путем електронске приступнице, стигла је порука захвалности и питање:“А шта ја имам од тога?“?

 

Врло уљудно му је упућено извињење ако је имао узнемирење и вера у то да је време у коме се одређена идеја следи само због интереса, прошло. Затим је понудио, уз констатацију да данас све кошта, свој потпис за место контролора на кутијама.  И поново захвалност са жељом за срећу на путу његовог самоуништења. Шта може да се очекује од таквог човека? При томе, ради се о правнику,једном од бивших директора једног бродоградилишта у Србији. И трагедија је у томе што пут којим он ходи је пут уништења свих нас. Тај и такав би сутра продао државу, народ за властити тренутак славе или шаку соли, што заправо тренутно живимо. Баш тај и такав тренутак славе и шаку соли.Једино што се намеће као закључак ове приче је:

 

Kaкви смо- Богу не можемо бити мили !!!

 

Весна Ристановић

Тагови: ; ;