Председник Русије Владимир Путин наредио је повлачење главних делова руских војних снага из Сирије. Повлачење би требало да почне већ у уторак 15 марта. Овај задатак Путин је наредио руском министру одбране Сергеју Шојгуу.

 

путин лавров шоигу

 

Председник Русије Владимир Путин наредио је данас повлачење главних снага руске војске из Сирије. Он је ово рекао приликом данашњег састанка са министром иностраних послова Сергејом Лавровим и министром одбране Сергејом Шојгуом.

 

«Сматрам да су задаци који су постављени пред наше Министарство одбране у потпуности испуњени и због тога већ сутра почиње повлачење наших војних снага из Сирије»- рекао је руски председник.

 

Према његовим речима руска војна база у луци Тартус и авиобаза Хмеиним радиће као и раније и биће заштићене с копна, мора и ваздуха.

 

Подсетимо руска ваздушна операција против терористичке организације «Исламска држава» започела је 30 септембра 2015 године. Министарство одбране РФ упутило је 1 октобра 50 војних авиона и хеликоптера, а у новембру послато је још 37 војних авиона.

 

У провинцији Латакија налази се руска војна база одакле је дејствовала руска авијација по положајима терориста ИСИЛ-а у Сирији.

 

http://www.rbc.ru

Тагови: ; ;