Председник Русије Владимир Путин одлучно је осудио терористички напад у Анкари и изразио саучешће народу Турске због бројних жртава, саопштио је портпарол руског председника Дмитриј Песков.

 

путин онф

„Владимир Путин на најодлучнији начин осуђује нечовечни терористички напад у Анкари… Председник Русије жали заједно са целим турским народом, изложеним новом нападу терориста, поводом бројних жртава“, изјавио је Песков.

У недељу увече у центру Анкаре, у близини једне од канцеларија премијера Турске, експлодирао је аутомобил. Експлозија се догодила док се аутомобил налазио између два аутобуса. Погинуло је најмање 37 људи, а 125 је рањено.

 

Турска је без доказа отпужила Курде за бомбашки напад у Анкари у коjем jе погинуло најмање 37 особа и повређено 125 особа. Неименовани званичник jе навео да «прелиминарни резултати истраге указуjу да jе Радничка партиjа Kурдистана или нека група повезана са њима одговорна за напад». 

 

Tурски воjни авиони бомбардовали су jутрос кампове Радничке партиjе Kурдиштана (ПKK) на северу Ирака, саопштила jе турска воjска.

Тагови: ; ; ; ;