Србија је зауставила ваздушни пут опасног оружја чије су крајње одредиште, како се претпоставља, биле САД и тако спречила могући терористички напад.

 

ersrbijatesla

 

Ова спекулација кружила је српском престоницом после викенд драме и штурих информација да је полиција на Аеродрому Београд, уз помоћ паса трагача, у авиону на редовној линији „ЕР Србије“ од Бејрута до Београда пронашла две ракете са експлозивним пуњењем.

 

Експлозив са Блиског истока требало је да преко Београда и Лондона буде пребачен до Њујорка или Портланда.

 

Ракете су биле упаковане као школске макете, а из авионског пртљага су истоварене у складу са редовном процедуром. Током провере, полицијски пси нањушили су експлозив. По отварању пошиљки утврђено је да је реч о бојевим ракетама, због чега су сандуци са оружјем обезбеђени, обављен је увиђај и покренута истрага. На крајњој дестинацији, према нашим сазнањима, требало је да их преузме нека компанија могуће и фиктивна.

 

 

 

Да је неко стиснуо дугме на даљинском…

 

– Све похвале обезбеђењу београдског аеродрома и српској полицији, али би у циљу безбедног летења Ер Србија морала да уведе тзв. ер маршале да контролишу пртљаг пре уласка у авион. Ми такву законску регулативу немамо, ни оспособљене људе, али замислите да је неко даљинским управљачем активирао експлозив у овом авиону – каже Дарко Трифуновић.

 

Саговорници „Вести“, директор Института за безбедност Орхан Драгаш и стручњак за тероризам Дарко Трифуновић истичу да ове ракете нису смеле да се нађу на цивилном лету.

 

Без обзира на мало детаља о инциденту, они сматрају да је могуће да је то оружје терориста које је могло да доведе до страховитих последица. Подсећају на катастрофу руске летелице у који су египатски аеродромски радници убацили експлозив и истичу да је срећа што авион Ер Србије није завршио према истом терористичком сценарију.

 

 

На Блиском истоку практично нема аеродромске контроле

 

Орхан Драгаш указује на то да на аеродромима блискоисточних земаља готово да нема контроле и безбедносне процедуре, па како је навео, може свашта да се нађе у авионима који одатле полећу. Београд је, указује, прва дестинација са озбиљном контролом.

 

– Треба знати да сваки путнички авион има карго, али се не сме никако на цивилном лету наћи оружје, већ постоје специјални летови под УН којима се превози као карго пошиљка.

 

С обзиром на то да је лет путнички, није реч о трговини ракетама, већ о могућој оружаној акцији – навео је Драгаш и нагласио да је срећа што се није десило да авион Ер Србија, попут руског, буде дигнут у ваздух даљинским управљачем.

 

Стручњака за тероризам Дарка Трифуновића не изненађује што је оружје кренуло из Либана, нити да су САД крајња дестинација и вероватно мета.

 

Невероватно је да експлозив улази у авион на редовној линији, али не и за чуђење јер се зна да у Либану делује неколико терористичких група и да то фактички и није држава.

 

– У тој земљи као највећа организација делује Хезболах, имају и Хамас и тзв. Исламску државу. Зато се мора видети ко је унео оружје у авион и о каквим је тачно ракетама реч, али тешко да су оне за цивилну употребу – појашњава Трифуновић за „Вести“.

 

Он наглашава да је у више наврата упозоравао да терористи користе све канале и токове.

 

– Ер Србија ради у оквиру Етихада, па је питање коме две авиокомпаније могу да послуже. Овог пута, на срећу, Србија није била мета, што не значи да неће бити убудуће – упозорио је Трифуновић.

 

Ракете нађене у суботу увече на аеродрому „Никола Тесла“ у Београду, према сазнањима ТВ Н1 су по налогу Трећег тужилаштва привремено одузете и однете на испитивање. Реч је о две навођене ракете типа АГМ 114 које се могу инсталирати на авионе, хеликоптере, као и на оклопна возила, а откривене су тако што су полицијски пси детектовали присуство хексогена.

 

Пентагон тврди да су ракете безопасне и да су биле намењене за обуку!

 

 

Vesti/ Pravda

Тагови: ; ; ; ; ; ; ;