Информације од локалног становништва и Народне милиције специјално за Новински фронт. (Информације се ажурирају а време је московско- 2 сата испред средњеевропског).

 

днр лнр

19:56

 

Према саопштењу Министарства одбране ДНР украјинска страна је током протекла 24 сата 294 пута напала територију ДНР. Током напада користили су и тешко наоружање забрањено споразумом из Минска. Најинтензивније су нападали Зајцево, Спартак, Старомихајловку, Јасиновату, Коминтерново, Ноколаевку, Волво центра, подручје доњецког аеродрома, Аакумово, Октобарски рејон Доњецка.

 

Током напада украјинских снага погинуо је један војник ДНР а рањена су два цивила. У Николаевки је уништено осам кућа и оштећен водовод. У Зајцеву је једна кућа у потпуности изгорела.

 

Министарство даље наводи да су се након посете украјинског председника Петра Порошенка Турској у околини Мариупоља појавили и турски плаћеници у редовима украјинске војске.

15:07

 

Украјински екстремисти су скоро целу ноћ гранатирали насеље Зајцево. Од последица гранатирања оштећено је 10 кућа.

 

Данас су поново напали Зајцево и током напада под ватром су се нашли новинари.

 

12:52

 

Украјински нацисти ни претходне ноћи нису мировали. Током ноћи били су «активни» на свим линијама фронта. На горловском правцу нападали су већ традиционално Зајцево. Том приликом две куће су потпуно изгореле а неколико их је оштећено.

 

На доњецком правцу нападали су Абакумово, Спартак, подручје доњецког аеродрома, Октобарски рејон Доњецка, као и јасиноватски пункт.

 

На мариупољском правцу су са више праваца нападали подручје Саханка-Коминтерново.

 

Према саопштењу Народне милиције ЛНР украјински окупатори су током ноћи четири пута напали територију ЛНР. Из правца насеља Троицкое и Луганское напали су положаје НМ у подручју Калиновке и Веселогорловке. Губитака није било.

 

У Станици Луганској украјинске наоружане формације, без ознака упадају у куће локалном становноштву и под претњом оружјем траже да потпишу петицију за затварање пункта између Станице Луганске и ЛНР. Из страха за сопствени живот сви становници су морали да потпишу.

 

Према информацијама локалног становништва данас су се у Јенакијеву чуле експлозије из правца Красног Партизана. У самом граду ситуација је још увек стабилна.

 

Украјинска војска наставила је са минирањем воде у Азовском мору. За постављање дубинских бомби ангажовали су мали број који је довезен из Бердјанска. Дубинске бомбе постављене су на отвореном мору недалеко од трговачке луке Мариупољ.